external image rol-300x300.jpg

ESPAI COL.LABORATIU DE TRUCS TIC PER A MESTRES

Les noves tecnologies han arribat a la societat, a la vida dels nostres alumnes i, per coherència, a les nostres aules. En qüestió de pocs anys, les publicacions
digitals o en paper entorn a les noves metodologies, els recursos i aplicacions a la xarxa, tutorials, classificacions d'applets temàtics en flash (aviat en HTML5), etc, ens han inundat amb una "Infoxicació" desendreçada que, més que una ajuda, és un pou de confusió.
Està molt clar que els docents ens hem de formar constantment, que no podem caure en l'acomodament que aporta l'experiència de les coses ja fetes, perquè els nostres alumnes són sempre diferents i evolucionen en consonància amb la societat en la que vivim. Les qüestions que es generen són diverses:
  • Per on comença a formar-se un docent del segle XX per tal de poder acostar-se als alumnes del segle XXI?
  • Què és el més important, conèixer les aplicacions, el harware utilitzat a les aules o les metodologies didàctiques que adapten aquestes noves tendències?
  • Com es poden compatibilitzar les didàctiques que un mestre ha fet servir al llarg de vint o trenta anys amb les TIC?
Totes aquestes qüestions són temes molt generals que poc a poc s'aniran endreçant, ja sigui amb cursos de formació externs, amb la col.laboració entre els propis docents del centre, o amb el pas de les noves generacions de mestres .
Però en el dia a dia de la tasca d'un mestre a la seva escola, sovint, hi ha dubtes d'aspectes molt concrets. Són aquelles petites coses que quan les sabem ens solucionen molts problemes o ens faciliten molt la feina. Solucions curtes, senzilles, que algú ens ha explicat o que hem descobert després de navegar hores i hores per la xarxa. Són TRUCS de les noves tecnologies que ens ajuden en un moment puntual i fan que tota una infraestructura funcioni, que no s'aturi.
Però el gran problema que acostumem a tenir és la dificultat per endreçar aquestes peitites estratègies digitals, massa petites per endreçar-les a un blog, però massa dificultoses de trobar per oblidar-les.

Aquest espai pretèn ser una solució col.laborativa per endreçar per endreçar aquests petits comentaris, solucions, recomanacions, trucs, etc. És un espai obert a l'edició, per la qual cosa s'anirà nodrint de les aportacions dels mateixos usuaris.external image arrow-anar-a-la-dreta-de-clip-art_421906.jpg

Jordi Bermúdez
(Per qualsevol comentari, us podeu adreçar al correu jordibermudez.sbd@gmail.com). .........................................................................ÍNDEX